MED POHORSKIMI GOZDOVI

MED POHORSKIMI GOZDOVI2020-09-14T12:32:12+02:00

Opis

Globoko na Pohorju, med stoletnimi gozdovi in številnimi mitolškimi bitji, si boste napolnili pljuča s svežim planinskim zrakom. V dveh dneh boste odkrili delček lepot, ki so skrite več kot 1000 metrov nad morjem, spoznali zgodbe in legende zelenega Pohorja ter se preizkusili v športu, za katerega še niste slišali.

 

Program:

  1. Dan

Prihod na Ruško kočo v lastni režiji. Nastanitev v sobah. Aktivnosti bomo začeli s sprehodom do hotela Zarja, kjer nas bodo prijazno postregli s čisto pravim Pohorskim piskrom. Okusna enolončnica, ki vsebuje samo domače, lokalne sestavine, vam bo zadišala in teknila po hoji skozi gozdne poti. Po malici se bomo vrnili na izhodiščno točko, kjer nam bo vodnik predstavil igro, ki je novost v svetu. Gre za disk golf – različica pravega golfa, ki se namesto s palicami in žogico, igra z letečim diskom. Zmagovalca po 18 postajah čaka nagrada. Sledi prosto do večerje. Nočitev.

  1. Dan

Po zajtrku se bomo podali do pragozda Šumik, ki se razprostira na 19 hektarjih ob potoku Lobnica. Na poti po pragozdu bomo lahko občudovali 2 čudovita slapa – Veliki in Mali Šumik. Pot bomo nadaljevali proti koči Cojzarica, kjer se bomo ustavili na malici in kozarčku pravih pohorskih borovničk. Sledi povratek proti Ruški koči in konec programa.

Cena: 79€/osebo (minimalno 6 udeležencev)

Cena vključuje: nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi (možno koristiti bon), večerjo, 2 x malico, tekmovanje v disk golfu, strokovno spremstvo na pohodih

Doplačila: enoposteljna soba, turistična taksa

 

 

Opomba: program se srednje zahteven, zaradi spolzkega terena nujna primerna obutev in oblačila.