TURČIJA

TURČIJA2018-09-20T14:27:01+00:00

Opis

Turčija je dežela, ki svojim obiskovalcem nudi veliko več kot toplo morje, lepe plaže in čudovite hotele. Očarala vas bo bogata zgodovina, kulturna dediščina, gorovje Taurus, ki je kot nek mejnik najlepše turške obale, katere biser je Antalijski zaliv. Turčija sega v več podnebnih pasov, zato se poletje priporoča za uživanje na plažah ter kopanje, pomlad in jesen pa sta idealna za krožna potovanja po deželi.

Nekaj idej za dogodivščine po Turčiji:

Zdravilišče Pamukkale, imenovano tudi »bombažni grad«, poznano po svojih snežno belih terasah iz apnenca. Že stari Rimljani so poznali zdravilne učinke te vode, sam izgled pa je resnično poseben. Oblike, ki jih vidimo danes, so nastajale več stoletij. Danes so Pamukkale del UNESCO-ve svetovne kulturne dediščine in ena izmed najbolj priljubljenih turističnih atrakcij v Turčiji.

Istanbul, kot največje turško mesto, je tudi edina metropola na svetu, ki leži na dveh celinah. Mesto je polno znamenitosti, kot Modra mošeja, palača Topkapi, Veliki Bazar, Zlati rog,..leta 2014 je bil celo na lestvici Top svetovnih turističnih destinacij.

Lykia, krasna pokrajina z bogato zgodovino. Likijci so bili ljudstvo, kjer je ženska nosila hlače in so živeli matriarhalno življenje, ljudstvo, ki je pokopavalo svoje mrtve v edinstvene grobnice vklesane v steno skale ali postavljalo sarkofage v obliki obrnjenega čolna, ki še danes krasijo celotno pokrajino  Likije. Pluli so iz zaliva v zaliv, nadzirali svoje edinstvene kotičke in jih varovali pred nepridipravi vse do zadnjega diha.

Hoteli 3*, 4* ali 5* … na bazi All Inclusive, Polpenzion ali Nočitev z zajtrkom … Let iz Dunaja, Graza, Ljubljane … ponudbe za celo leto.

Kontaktirajte nas za pripravo ponudbe po vaši meri!