VinoTour – Po svečinskih goricah

VinoTour – Po svečinskih goricah2015-10-23T15:24:47+00:00

Opis

Enodnevni izlet za skupine

PROGRAM:

Zanimivo kulinarično popotovanje pričnemo v najstarejšem delu mesta Maribor, na Lentu. Največ znamenitosti v mestu si lahko ogledamo prav tukaj. Po krajšem sprehodu se ustavimo v Hiši Stare Trte, muzeju, pred katerim še danes ponosno raste najstarejša trta na svetu. Samo zgodbo Stare trte popestrimo z degustacijo odličnih štajerskih vin in tipično štajerskih prigrizkov.

Izlet nadaljujemo v smeri avstrijske meje. V Svečini nas pričaka naša vodnica, ki nas bo popeljala na zanimivo pot med vinogradi. Nordijska hoja med vinogradi je zelo priljubljen način pohoda, v teh krajih pa še posebno; vmesne postojanke so namreč Izletniške kmetije z odlično ponudbo lokalnih specialitet in odličnega vina. Pot, dolga 11 km bo trajala približno 4 ure, obiskali pa bomo kar 16 postojank, kjer bodo z nami delili zanimive zgodbe okoliša, na eni izmed kmetij pa nam bodo pripravili odlično domače kosilo. Po pestrem popoldnevu si bomo na eni izmed Izletniških kmetij v okolišu privoščili večerjo v stilu domačih narezkov, to pa je tudi zadnja točka našega lepo preživetega dne. Vožnja nazaj na zbirno mesto, konec programa.

 

Odhod: Celoletni izlet

Cena:

Skupina 40 – 50 oseb : 45,00 € / osebo    

Skupina 15 – 20 oseb: 55,00 € / osebo

Z veseljem organiziramo izlet tudi za manjše ali večje skupine, prav tako za skupine, ki organiziranega prevoza ne potrebujejo.